Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΦΡΟΨΑΡΑ-ΛΑΥΡΑΚΙ

  • ΛΑΒΡΑΚΙ 
Ο "βασιλιάς των ψαριών" δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το λαβράκι.Είναι ένα όμορφο ψάρι με πολύ νόστιμο κρέας.Από τα καλύτερα ψάρια των ακτών μας.Ψαρεύεται μέρα και νύχτα με διάφορα δολώματα καθώς το λαβράκι είναι πολύ λαίμαργο και τα αρπάζει όλα με ιδιαίτερη βουλιμία.

ΜΗΚΟΣ Το λαβράκι μπορεί να φτάσει 1 μ.
ΒΑΡΟΣ Και να ζυγίζει 10 με 12 κ.
ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ Η επιστημονική ονομασία του είναι λάβραξ ο λύκος.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ Έχει σώμα μακρύ κυλινδρικό ελαφρά συμπιεσμένο.Το κεφάλι του είναι μεγάλο με πλατύ στόμα.Το χρώμα του αλλάζει ελαφρά ανάλογα με το περιβάλλον που ζει.Η μεγαλύτερη επιφάνειά του έχει ασημένιο χρώμα και στην ράχη είναι πιο σκούρο.
ΕΠΟΧΗ & ΠΕΡΙΟΧΕΣ Το λαβράκι το βρίσκουμε κοντά στις ακτές τόσο σε αμμώδεις όσο και σε βραχώδεις.Ακόμα του αρέσουν οι εκβολές ποταμών και τα λιμάνια.Στα λιμάνια θα το βρούμε κυρίως από το σούρουπο μέχρι το ξημέρωμα αλλά και τις υπόλοιπες ώρες.
ΤΡΟΠΟΙ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ Με πεταχτάρι ,καλάμι ,μονάγκιστρο, πολυάγκιστρο από την στεριά και με συρτή ή παραγάδι αν έχουμε βάρκα μπορούμε να ψαρεύουμε το λαβράκι.Προσωπικά το ψαρεύω κυρίως με συρτή με τεχνητό δόλωμα.Επίσης με παραγάδι δολωμένο με χταπόδι κοντά στην στεριά και τέλος ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος είναι να δολώσουμε ζωντανό γοβιό σε μονάγκιστρο με παράμαλλο 40άρι 1,5 -2 οργιές και να το αφήσουμε όλο το βράδυ μέσα.Πολλές φορές ξύπνησα με την λαχτάρα να δω τι υπάρχει στο αγκίστρι μου και αρκετές με περίμενε ένα λαβράκι.Σε βάθος ούτε 1 μέτρο με αυτό τον τρόπο έχω πιάσει 1,5 κιλό λαβράκι.
ΔΟΛΩΜΑ Για δόλωμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χταπόδι , γαρίδα , σαρδέλα , τεχνητά δολώματα,ζωντανά (γοβιό και κέφαλο).
  Το λαβράκι έχει το καλύτερο κρέας και γι αυτό το λόγο αλλά και λόγο της ομορφιάς και της δύναμης του, το χαρακτηρίζουν ως τον βασιλιά των ψαριών.


VIDEO: Λαβράκια σε συρτή!!!
VIDEO: ΛΑΒΡΆΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου